SDE

У Дрогобичі помолились на місцях поховань Дрогобицьких мучеників

23 вересня 2011
Друк E-mail
23 вересня Великою Вечірнею з литією у Катедральному соборі Пресвятої Трійці розпочались святкові богослужіння з нагоди святкування року Дрогобицьких мучеників. Богослуження очолив Преосвященнійший Владика Юліян, якому співслужили священики Дрогобицького деканату. Про значення та історію подвигу трьох Дрогобицьких мучеників вірним розповів митр. прот. Мирон Бендик, ректор Дрогобицької духовної семінарії.

Після завершення богослужіння вірні пройшли процесійною ходою до місця поховання у братській могилі мученика Северина. Молитовною зупинкою для учасників хресного ходу став монастирський храм отців Василян, у якому відслужено молебен до Дрогобицьких мучеників. Процесійна хода зупинилася на подвірї колишньої катівні НКВС, де молодь у вишиванках поклала квіти та лампади до хреста, який споруджено на місці репресій. Співом "Величанння" хор Дрогобицької духовної семінарії прославив мученицьку смерть дрогобицьких мучеників.

Відтак прочани вирушили до спільного поховання на цвинтарі по вул. Грушевській, в якій захоронені мощі блаженного Северина. Акафістом до Дрогобицьких мучеників завершилась молтовна хода у новосвяченому храмі Преображення Господнього.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Воскресіння Христове

pascha

 

banner

Архів
^ Догори